2023-04-28
呢间茶餐厅喺淘大已经开咗几个月🍚,晚餐时间仍然排晒队,人气爆灯👍🏻🔥。舖头店面都几大,装修到文青Cafe咁,但系价钱相当平民,而且野食都几多元化,有锯扒又有蛋包饭又有Pizza可以选择👍🏻我哋点咗个南瓜野菌烤鸡意大利饭、浓虾汤海鲜饭、蒜香鸡中翼🐥首先意大利饭煮到好creamy,南瓜味好香,鸡肉嘅份量都唔少,整得都几正宗,推荐大家试下。跟住浓虾汤海鲜饭,我见呢一道饭好多枱都有点,于是乎我又试吓。佢系用左好香好浓既虾汤底去煮,𩠌有青口、带子、蚬、鱿鱼、虾,劲足料😍真系好好食蒜香鸡翼,一碟有四只,外皮煎到脆卜卜,食到少少蒜蓉味,都几出色。饮品方面,见到餐牌有龙凤可乐,呢个真系要好地道嘅茶餐厅先会有,所以我哋即点,龙凤可乐即系可乐底+咸腌柠檬+柠檬片,酸酸甜甜咁😋最后两个主菜+一个小食+两杯野饮埋单$176,真系超抵食🚩从此喺淘大又多一间食堂😋😋😋
我哋点咗个南瓜野菌烤鸡意大利饭、浓虾汤海鲜饭、蒜香鸡中翼🐥