2021-10-16
每次行过路德围都见到大排长龙🚶🏻♀️🚶🏻🚶🏻♂️🚶🏻♀️🚶🏻识排 & 识食,梗系排💛亚玉😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 黄豆豆腐花 ($3) (外卖碗 +$1)图为旧相🙇🏻♀️ 因疫情关系依家都要用🥡外卖碗(+$1)3蚊鸡真系平绝全港🇭🇰,就算加埋外卖碗都系$4🤩你话俾我听👂🏻唔系依到食,仲有边度揾得到?🧐虽然抵到烂,但系食落都有豆味,而且店员姐姐🧑🏻🍳片得完整,豆腐花唔会烂晒 / 碎晒🤍仲可以拣冻❄️ / 热🔥,最正系店舖既姜汁系无糖🤤.🙏🏻🙏🏻希望快d唔洗再戴口罩😮💨可以用番瓷碗 • 瓷匙羹🥣(我觉得更有风味)食豆腐花🤍.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺豆腐花,可以拣双拼👏🏻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞开心🥳👉🏻豆腐花 拼 ( 红豆沙 / 绿豆沙 / 芝麻糊 / 咋喳 / 薏米白果 )🔺除左豆腐花 • 糖水之外,仲有砵仔糕 • 糯米糍……🤗🔺价钱咁抵🤑,梗系多人食啦,但系店员姐姐冇因为多客而做到炆憎,𝐊𝐞𝐞𝐩住😊良好态度👍🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
识排 & 识食,梗系排💛亚玉😜
▪ 黄豆豆腐花 ($3) (外卖碗 +$1)
图为旧相🙇🏻♀️ 因疫情关系依家都要用🥡外卖碗(+$1)
3蚊鸡真系平绝全港🇭🇰,就算加埋外卖碗都系$4🤩
你话俾我听👂🏻唔系依到食,仲有边度揾得到?🧐
虽然抵到烂,但系食落都有豆味,
而且店员姐姐🧑🏻🍳片得完整,豆腐花唔会烂晒 / 碎晒🤍
仲可以拣冻❄️ / 热🔥,最正系店舖既姜汁系无糖🤤
🙏🏻🙏🏻希望快d唔洗再戴口罩😮💨
可以用番瓷碗 • 瓷匙羹🥣(我觉得更有风味)食豆腐花🤍
🔺豆腐花,可以拣双拼👏🏻 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞开心🥳
🔺除左豆腐花 • 糖水之外,仲有砵仔糕 • 糯米糍……🤗