2022-12-14 138 浏览
今次我哋去咗九龙湾嘅九份饱, 见佢间舖都几有特色,入到去都几靓 ,不过餐厅暗沉少少, 食物影起上嚟就唔靓😆不过唔紧要!我哋都系睇食物质素!!食台湾嘢梗系要试佢鲁肉饭啦,叫咗碗细碗已经好够饱,如果两个人食可以share碗大,肯定够塞饱你个肚😄😄 鲁肉饭都算肥瘦均匀,味道都还可以,同台湾食差唔多~另外叫咗个担仔米粉, 呢个就麻麻地, 佢唔系唔好食,而系略嫌汤底似味精汤, 感觉冇乜诚意,亦都突显唔到台湾嘅味道, 感觉唔值得试!仲有必点嘅梗系盐酥鸡, 盐酥鸡嘅份量好多, 炸皮唔算多,就系盐酥味唔够,不过份量都好满意,呢个价钱嚟讲,比起其他地方已经好实惠😂😂味道都可以嘅,不过就唔算太出色,似普通炸鸡再加少少少少盐酥味 ~~然后我系叫咗个卤水拼盘, 好多地方嘅卤水拼盘一上到嚟已经系冻冰冰, 呢一度仲系有少少暖笠笠, 而且卤水唔会做得太咸, 味道甜甜地,配搭都算啱啱好, 不过两个人share嘅话,鸡翼一只就尴尬啲😩最尾我哋叫咗个海苔肉松起司蛋饼,不过不失,材料唔算丰富,芝士亦都冇拉丝嘅感觉,味道都可以接受冬瓜茶我哋叫咗三分甜都仲系好甜😁😁😁整体嚟讲,我觉得都算满意,啱啱好200蚊, 唔算贵, 同时亦

不过唔紧要!我哋都系睇食物质素!!

冬瓜茶我哋叫咗三分甜都仲系好甜😁😁😁

整体嚟讲,我觉得都算满意,啱啱好200蚊, 唔算贵, 同时亦都够饱💪🏻 觉得都可以再encore~~~