今时今日系香港,10蚊,可以做d咩?无错!就系食一底 龙 津 鸡 蛋 仔! 「平!」$10!$10!$10!!一底鸡蛋仔都系$10炸!相比起宜家市面上其他一底都要十几廿蚊既鸡蛋仔,龙津既鸡蛋仔可谓「平!靓!正!」 「靓!」 鸡蛋仔外层呈金黄色,证明烧既时间拿捏得非常好!我曾经食过其他铺头既鸡蛋仔,外层偏啡色的,食落去味道偏苦不特止,结果食完口中阵苦涩味更系持之不散!而龙津却做到金黄色的外表,烟韧且微甜的内涵! 「正!」龙津既鸡蛋仔唔单止系实心的,更做到外脆内软,层次分明!虽然唔系即叫即整,但因为放左系暖箱既关系,吃很来还是暖烘烘的!人在冷冷的街头,却有点点的暖!一个字:正!无谂过10蚊鸡可以买到如此质素既鸡蛋仔,两个字:抵食!

平!」

正!」

无谂过10蚊鸡可以买到如此质素既鸡蛋仔,两个字:抵食!

2016-03-11
外卖自取