2003-05-18 49 浏览
﹝事先讲明,呢度个牌头有「麦奀记」个名,所以如果认为正的云吞要好似拳头咁大大粒、有几只虾至叫正的,就千祈唔好帮衬,以免谷气,亦唔使睇呢篇食评。﹞如果一个人食饭,有时都会来食,今日亦不例外。坐低就叫了云吞面同牛腩面。沿用麦奀的路线,呢度的云吞是细细粒、面份量亦不大两三下食完,云吞美味面亦弹牙,绝对是重质不重量之作。牛腩亦炆得入味,柱侯风味成碗黑漆漆的,亦有水准。埋单两碗面36蚊唔系平,不过食得多十蚊碗现代版云吞面,食番传统的都唔错。这里还有虾子捞面供应,但要食我会倾向去麦奀或好到底。1时20分食饱都见有三几个人在等位,亦有唔少系等紧外卖的,可见传统面食都还有其市场及生存空间。