2024-09-14
木屋烧烤 (旺角)旺角弥敦道593-601号创兴广场地下A号舖人山人海要等位,排队10分钟都好值得,好香,吸引咗好多人等食,打开个价钱牌有惊喜,真系好平㖞!烤土豆片好正!外脆内软,咬落去口感一流。撒咗啲盐同香料,麻辣度系最刺激。烤醋浇娃娃菜几特别,个甜酸味好醒胃,唔辣,但又有刺激感,应该系醋中和左辣,但仍然好香同清新,食落去唔会觉得腻口,食唔停。烤鸡脆骨咬落去𠮶阵,脆骨口感真系超级正!外面金黄爽口的,里面又有肉的弹性,层次丰富。烤干鱿鱼干身挺直,用手套好易搣,外面烤得香脆,入面保持住咗啲弹性。咸香味浓,搭配芥末,味道升华左。烤生蚝🦪生蚝烤得刚好,肉质鲜甜,热辣辣,会岀烟,卖相睇落大只又涨卜卜,引起好大嘅食欲。电白干鱿炒米粉色香味俱全,米粉炒得够松散,唔会黐埋一齐。干鱿入味,唔油腻但偏咸,烟靭嘅质感。麦兰鸭屎香柠檬茶茶叶带有自然香气,闻落好似香水,颜色清澈透亮,散发著淡淡柠檬香气。柠檬酸甜交织恰到好处,冇孙涩味。
旺角弥敦道593-601号创兴广场地下A号舖
烤土豆片