2023-02-22 133 浏览
最近收工都系自己一个人食饭,作为一个无饭家庭,煮饭真系搞唔掂😂而系尖沙咀区要食个靓晚饭,冇一百几十都落唔到楼🫠所以今晚就决定试吓食茶餐厅本身都抱住填饱个肚嘅心态,一入去姐姐好好招呼,俾咗个卡位我仲好细心咁话俾我知餐具喺枱嘅侧边,叫我慢慢睇食咩夜晚都系想炒个菜饮碗汤食个饭,都有成十几款唔同种类嘅小菜,转套餐都系加$13点知原来仲有个更抵既套餐😳有一人同二人餐选择,为咗荷包着想梗系拣呢个啦🤣汤就拣咗罗宋汤,同埋冻柠茶少冰罗宋汤好足料,入边各种蔬菜都煲到软烂好入味,味道酸甜小菜叫咗姜葱龙趸头腩煲配白饭,头腩煲上枱热辣辣,而且份量都好多。头腩大概都有四至五大旧,先炸后焖,所以非常之入味配料除咗姜葱之外,仲有好多鸡髀菇同埋洋葱,捞埋个汁简直送饭一流埋单都系$78😻平过自己煮呀

汤就拣咗罗宋汤,同埋冻柠茶少冰
罗宋汤好足料,入边各种蔬菜都煲到软烂好入味,味道酸甜

头腩大概都有四至五大旧,先炸后焖,所以非常之入味

埋单都系$78😻平过自己煮呀