2023-09-17
话说呢两日突然好想食串烧,今日见有时间,是但揾间喺荃湾嘅串烧店,咁就发现左呢间入到去,装修简单得黎几靓,啲酒樽放晒出黎真系好吸引🤩佢仲有个2小时野饮放题,可惜今次得自己一个,下次约埋朋友黎饮就perfect喇🤪今次叫左烧茄子,好好食,基本上可以轻易将皮肉分开,再卷埋啲蒜蓉同酱料🥹一流!黎到串烧舖,最想食梗系串烧啦🥹但因为得自己一个,唯有食左啲最想食嘅先今次叫左金菇肥牛、牛舌芯同鸡肾,全部都拣晒香辣,又几惹味🤤不过唔知个鸡肾上面系啲咩粉,食落咸左少少🫡最后就系佢个酸辣粉净𩠌(好似有另一个名🤔好出色🥹因为唔知呢间舖对辣度嘅定义,轻轻拣左个bb辣,下次再黎再试吓小辣先😎佢个汤底同啲料都好好食,平时好惊食到啲好油嘅辣汤,但呢个唔会得黎,个汤仲好好饮🤤(虽然唔建议咁做🤪后面系杯巨峰提子梳打😳我无谂过真系会串3粒巨峰提子喺度!好饮之余仲有提子食🥳我宣布😎暂时荃湾我最爱嘅串烧舖系呢一间!大推俾大家👍🏻👍🏻
黎到串烧舖,最想食梗系串烧啦🥹
但因为得自己一个,唯有食左啲最想食嘅先
最后就系佢个酸辣粉净𩠌(好似有另一个名🤔
我宣布😎暂时荃湾我最爱嘅串烧舖系呢一间!大推俾大家👍🏻👍🏻