2023-01-03
📍大角咀大全街6-20号大富楼地下A2B号舖同friend 庆祝生日就去咗佢屋企附近一间大家都讲咗好多次话要试吓嘅马拉菜🇲🇾🇲🇾🇲🇾1. 古仔路细渗肉骨茶🥣$88 - 马来西亚嘅肉骨茶都会用咗浓郁嘅药材嚟炮制佢个汤底,虽然我哋叫咗个细渗不过肉骨茶都可以免费无限添饮👍🏻👍🏻👍🏻,最重要就系份量十足,包括一字骨,猪手,三层肉,鸡脚,猪肚,豆卜同油炸鬼等等🤤🤤2. 椰香咖央多士🥪$28 - 呢个咖央多椰香味好浓郁再加上牛油,中和返个咖央酱嘅甜味,食落口唔会过甜,烘底外皮好脆,加上咖央酱溶溶地配埋个脆包一流😬😬3. 娘惹叻沙🍜$68 - 个汤底好够椰浆嘅香浓味,配料非常丰富,其中包括札肉,鲜虾,豆卜,最重要面底系油面加米粉,食落口同个汤底好夹🤭🤭4. 马拉沙爹串烧3串(猪/牛/鸡) 🍢$45 - 猪牛鸡我觉得猪系最好食,因为佢嘅肉质嫩滑又多汁加上佢哋嘅秘制花生沙嗲酱令到佢嘅香味更加浓郁😆😆5. 秘酱炒椰菜🥗$58 - 个椰菜炒到好有镬气,酱汁有少少辣所以劲香口👍🏻👍🏻小店整体环境坐得好舒服,好有马拉coffee shop嘅feel😂😂价钱性价比都超高😁😁😁佢好食过其他,我一定会返转头👍🏻👍🏻👍
小店整体环境坐得好舒服,好有马拉coffee shop嘅feel😂😂价钱性价比都超高😁😁😁佢好食过其他,我一定会返转头👍🏻👍🏻👍🏻