2020-11-22 1100 浏览
大食妹衬住weekend去上环揾好姊妹食晏之前好姊妹同大食妹propose左好多间餐厅, 都俾大食妹ban左因为大部分餐厅大食妹都已经食过最后终于俾我地揾到华乐冰室<午餐B>华乐冰室嘅午餐选择唔多, 只有四款大食妹就嗌左份午餐B午餐B包括肉类一款, 可以拣猪扒/猪颈肉/牛扒/鸡扒/鸡翼主食方面, 就可以系意粉/通粉/米粉/出前一丁/河粉/乌冬里面拣一款, 全部都系汤粉, 除咗意粉可以转茄汁/黑椒汁炒意外除此之外, 仲可以喺煎蛋牛油方包同各式多士里面拣一款, 配埋杯咖啡或茶, 咁多嘢食先至44蚊, 性价比几高<猪扒>肉食方面, 大食妹就拣咗猪扒猪扒煎得好脆, 而且份量好大, 口感弹牙<黑椒汁干炒意粉>主食方面, 大食妹就拣咗黑椒汁干炒意粉炒意粉同黑椒汁份量同样好多, 黑椒汁味道偏辣, 而且非常浓郁, 重口味嘅朋友一定要试吓意粉质地就中等偏软, 但非常入味<奶多>面包方面, 大食妹就拣咗至爱嘅奶多奶多去边, 烘得外脆内软, 加上炼奶, 简单但好味<热咖啡>饮品方面, 大食妹就拣咗杯热咖啡可能水温太热, 味道偏酸
大食妹衬住weekend去上环揾好姊妹食晏
因为大部分餐厅大食妹都已经食过
最后终于俾我地揾到华乐冰室

<午餐B>
华乐冰室嘅午餐选择唔多, 只有四款
大食妹就嗌左份午餐B
午餐B包括肉类一款, 可以拣猪扒/猪颈肉/牛扒/鸡扒/鸡翼

<猪扒>
肉食方面, 大食妹就拣咗猪扒
猪扒煎得好脆, 而且份量好大, 口感弹牙

<黑椒汁干炒意粉>
主食方面, 大食妹就拣咗黑椒汁干炒意粉
意粉质地就中等偏软, 但非常入味

<奶多>
面包方面, 大食妹就拣咗至爱嘅奶多
奶多去边, 烘得外脆内软, 加上炼奶, 简单但好味

<热咖啡>
饮品方面, 大食妹就拣咗杯热咖啡
可能水温太热, 味道偏酸, 大食妹就唔系咁好啦
  • 黑椒汁干炒意粉
  • 猪扒