2022-05-20
📍#意蚝屋#MFJ小西湾 #MFJ西餐人均消费: HKD67出街食太多,都系宅在家叫下外卖😌今日试下意蚝屋! 类似港式西餐,未食过,本来冇乜期望,不过都有少少惊喜!⭐️吉列炸生蚝🦪$48一客4件吉列炸蚝,价钱可以!估唔到送到嚟都仲好脆口! 吉列做得好松脆,蚝香唔错仲有啲爽口! 如果堂食应该仲正!⭐️巴马臣芝士烟肉意粉🍝$66佢唔系话好浓芝士味果种,味道反而比较清香!啲芝士味反而系个汁度,个汁亦好够,每口意粉都有香味!由于本身汁唔太浓,烟肉食落又有啲点缀! 虽然唔系话好正宗,不过随意食又几唔错⭐️咖喱鸡肉饭🐔$50最惊喜系呢个咖喱鸡饭!$50超级大盒!咖喱但系有少少椰香,但椰汁味唔会太浓,啱晒我,捞饭一流!鸡肉口感嫩滑,有煎过特别香口!重点系$50仲要包嘢饮!抵!🆗芝士焗海鲜饭🧀$72芝士海鲜焗饭反而失色少少🤏🏻 其实个芝士面焗得好靓,但芝士味唔够浓,亦都唔够汁捞饭,变相啲饭好斋好寡份量好足!四个人,三个主食,一个小食,都食唔晒!仲要包埋运费人均都系$67,可以encore!✅#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #f
📍#意蚝屋
#MFJ小西湾 #MFJ西餐
人均消费: HKD67
出街食太多,都系宅在家叫下外卖😌
⭐️吉列炸生蚝🦪$48
⭐️巴马臣芝士烟肉意粉🍝$66
⭐️咖喱鸡肉饭🐔$50
🆗芝士焗海鲜饭🧀$72
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westernfood #westerncuisine #相机食先 #小西湾美食 #西餐