2019-09-03
今日好想食扒但又唔想食咁贵, 上网睇见到呢间仿傚日式既平价扒房,结果都冇令我地失望,真系好食而又抵,咁既级数一D都唔贵!首先有三款肉可以拣,分别系肉眼、牛柳同埋西冷,我同朋友都系拣左西冷,因为肉味浓同埋肥瘦比例好,我就要3成,跟返餐厅既推荐,而朋友就要5成。要留意因为牛扒系用热板上,所以块扒系会比order时既再熟一D,即系3成会变左5成,5成变7成,唔想太熟既就跟返3成可以了。拣好要咩肉之后就会即时切,我大约系500G所以就跟返佢个价钱照乘就得。另外仲可以拣用咩油同埋加套餐,我就要咗葱油而朋友就要蒜酒,葱油因为仲有少少水份所以遇到铁板会”jar”得好劲,餐厅都好贴心提供围巾可以保护衫费时D油弹到周围都系。西冷既肉味真系好浓,3成上到台真系似5成左右,淋得嚟又唔会太肥或瘦,加埋葱油既香同埋跟埋一齐上既柚子酱,好高质既一块扒,师傅亦都煎得好好食!有机会一定会再试佢既肉眼!