2017-07-03 237 浏览
今日去完香港仔行山, 行山行到攰攰哋啦, 就嚟返香港中心附近, 见到开咗间餐厅, 个名都几特别, 叫做囍嘅餐厅, 原来系有放题食嘅, 仲系打边炉嚟添, 价钱都非常平, 任食只不过系148蚊, 火锅放题当然唔会错过喇!原来佢哋有个黄金鸡木瓜椰子汤 做汤底, 汤头非常之清甜, 黄金鸡份量非常之大, 肉厚之余, 鸡肉非常滑, 椰子汤底配搭打边炉嘅火锅配料简直系个绝配!另外仲有食到草饲牛肉, 同埋黑豚肉, 草饲牛肉肉味非常浓郁, 有口感, 而火锅放题配料非常之多大概有三十多种, 有大量嘅蔬菜提供, 另外仲有丸物, 除此之外仲有乌冬, 面条, 汽水任饮, 呢个价钱真系冇得输另外最特别就系嗌咗个狮头鲜鹅肠, 基本上我非常少食, 38蚊就一于试, 口感几几特别, 又够爽脆!