餐厅: 急便丼
资讯:

2023-07-13 30 浏览
上星期六喺老死🐮长沙湾屋企斗地主,去到就快10点,3个男人超级肚饿,🐮提议唔好call动物外卖团,又要等,直接去附近买日本野番黎食难得有人谂埋,我同🐸梗系话「好」啦!一人一个主食,再加小食👍🏻🔹咖哩炸猪扒便当🔹滑蛋牛肉便当首先$45一个便当竟然有珍珠米,都几开心,会跟一个日式沙律,有粟米,日式泡菜同甜腐皮,另外仲有海带XX汤🐮叫既滑蛋牛肉好有阿妈homemade感觉,蛋同牛肉煮得算滑,加埋洋葱同日式豉油煮,甜甜地几好送饭👍🏻🐸既咖哩炸猪扒略嫌唔够多汁,不过虽然猪扒薄身,但炸起左食落唔会成口油,够热好食🔹吉列猪热狗相比之下,我个炸吉列猪热狗我更钟意,因为夹左沙律菜仲淋上沙律酱,比咖喱饭更吸引🔹原味玉子烧🔹明太子玉子烧🔹Wasabi玉子烧$20串超级抵食,大大串厚烧玉子,平时居酒屋都要$50-60啦,依道仲要足料,劲力推荐明太子同Wasabi回味,味道及质素绝对值回票价🔹日式酱油蛋蛋黄煮熟得黎但都少许溏心,可能为左要酱油入味,放落沙律度好满足🔹日式煎韭菜饺$22有5只煎得脆卜卜,又多韮菜🔹紫芋金栗薯饼🔹南瓜薯饼紫芋头mix栗子粒同南瓜蓉,两者都炸到金黄色,外脆内软,味道甘甜绵密🔹日式炸鸡粒
难得有人谂埋,我同🐸梗系话「好」啦!

一人一个主食,再加小食👍🏻

🔹咖哩炸猪扒便当

$22有5只煎得脆卜卜,又多韮菜

🔹紫芋金栗薯饼
🔹南瓜薯饼

🔹日式炸鸡
粉浆唔厚,炸左仲keep 到有肉汁,外卖店有咁既水准几出乎意料
  • 玉子烧
  • 吉列猪热狗