2024-08-26
荃湾Aeon大装修,新起左一个foodcourt,今晚就同左屋企人去试下。Foodcourt位置都多,唔难揾位,而且地点方便,荃湾西站过去都系5分钟路程,我地见主打自选日本丼饭既Donbini价位都合理而且见人地食份量都唔少,今晚就拣左佢。腐皮饺子(3件):佢系将D馅料酿入日式油扬腐皮,新食感而且味道唔错。烧鲭鱼定食:烧鲭鱼外皮香脆,内里鲜嫩多汁,配菜仲有薯仔蛋沙律同鱼仔,仲有饭素系日本米上面。吉列大虾蛋包饭咖喱汁:咖喱汁浓郁香滑,3大只吉列大虾外脆内嫩,蛋包饭经典配搭。手打汉堡蛋包饭蘑菇汁:手打汉堡肉质鲜嫩,蘑菇汁香浓,与蛋包饭非常搭配。草莓荔枝绿茶:这款饮品清新解渴,佢唔系台式饮品果只草莓和荔枝糖水,而系冷泡茶,有草莓和荔枝的清香,非常清爽。原本之前经过见到有$38既每日推介,不过问左店员,星期一至五先有,今次就试唔到,店员话每个月都有不同优惠推介,等我地揾个weekday再去试下。