2020-01-02
好少特登过来观塘食野,呢日做野经过鸿图道,而我同朋友都好钟意食泰国野🇹🇭见到呢间泰cool嘅lunch menu好似几吸引,就入左去食lunch啦,呢间餐厅都几大间,不过正值lunch hour几乎爆场🤪值得一赞嘅系上菜时间都几快👍🏻-巨型面包酿咖喱牛腩 $58大大个面包🥯里面放左咖哩牛腩,望落好邪恶,而且打卡一流🤩里面有牛腩同薯仔,每一旧牛腩都大大旧,而且肥瘦均匀,唔会好鞋咁🤪面包亦都焗得好脆,最后就切开块面包点咖喱食,虽然有d邪恶,不过好正🤩-冬荫海鲜汤河 $58唔好睇佢卖相普通,呢个汤河cp值好高,想食浓味d要叫佢个冬阴公汤底好浓味,里面有虾、墨鱼、青口等配料,超级大碗,食完已经饱饱😂-肉碎生菜包🥬 +$10生菜包食过好多次,呢度嘅肉碎份量真系好多!要分几啖食😂酸同辣嘅味道都几出,系有小小辣嘅,食开小辣嘅我都觉得ok-炸鱼饼(4件) +$15表面香煎到脆脆地,食落都好香嘅鱿鱼味,中间有粒粒鱿鱼肉,口感唔错👍🏻-嘢饮方面就叫咗椰青($46)同埋菠萝沙冰($38),推介佢哋嘅椰青,冇加其他野所以饮落好清好解腻💞
巨型面包酿咖喱牛腩 $58
大大个面包🥯里面放左咖哩牛腩,望落好邪恶,而且打卡一流🤩
冬荫海鲜汤河 $58
唔好睇佢卖相普通,呢个汤河cp值好高,想食浓味d要叫佢
肉碎生菜包🥬 +$10
炸鱼饼(4件) +$15