2024-03-04
朋友叙旧,想揾地点方便又唔使赶住走,于是我大胆介绍大家试吓呢一间 我食过一次觉得好正,试吓第二次系咪依然保持咁好水准我先打电话预订,到场唔使等我哋星期日晚,6点食到10点,大家都食到好满足好开心饱住走本来谂住好似上次咁,$248+10%唔使$300都已经好正先有鸡煲+即炸响铃,鸡煲味道有水准,即炸响铃,店员话用枢机腐皮即炸,简直系画龙点睛超好食,好趣口加浓浓嘅豆香,食完仲可以添加跟住到火锅,我哋拣咗花胶鸡汤锅和虫草竹笙鲜菇锅,我哋觉得花胶鸡汤好味到不得了,未打边炉先每人饮咗半碗,仲有几块真花胶可以食(图中有的龙虾是我们另外再加钱的)$248+10%包括每人一件以下海鲜我哋跟足店员指示烚几多分钟,每样海鲜都好鲜甜爽口,个个大赞好味今次大家想试吓加龙虾和绳子,每人加多$7x,超新鲜即㓥又鲜甜,正啊我同朋友都钟意任食嘅龙趸片和白鳝片,弹牙爽口朋友钟意佢哋嘅手打虾丸,出奇地好食,超足料满满的虾肉味其实佢哋云吞水饺都系自己包又足料,但我哋已经好饱,冇再添食安格斯牛添食咗两次, 大家又系饱到冇再嗌冇办法,我哋十个都系成人,战斗力有限食饱之后大家饮吓嘢倾吓偈,饮品都有两个柜好多选择,仲有自己煲罗汉果
我哋星期日晚,6点食到10点,大家都食到好满足好开心饱住走
(图中有的龙虾是我们另外再加钱的)
$248+10%包括每人一件以下海鲜
我同朋友都钟意任食嘅龙趸片和白鳝片,弹牙爽口
朋友钟意佢哋嘅手打虾丸,出奇地好食,超足料满满的虾肉味
其实佢哋云吞水饺都系自己包又足料,但我哋已经好饱,冇再添食
安格斯牛添食咗两次, 大家又系饱到冇再嗌
冇办法,我哋十个都系成人,战斗力有限
食饱之后大家饮吓嘢倾吓偈,饮品都有两个柜好多选择,仲有自己煲罗汉果水清热
过咗一阵大家开始食雪糕,虽然唔系咩名牌雪糕,但胜在香港制造,味道够本土,我哋超钟意呢款豆腐雪糕,食落好清好舒服雪糕细细杯,我哋平均食咗两至三杯
店舖系有少少旧,但胜在食材新鲜又好味,价钱唔贵,店员招呼周到好礼貌又快手
我宁愿花钱在食得好味,好过花钱在帮店舖装潢
总括而言,推介推介推介!!