系香港好少有正宗既湘菜餐厅,农耕记呢间内地既过江龙终于开咗嚟香港🇭🇰 农耕记主打湖南土菜,而且性价比极高!餐牌选择好多,有辣有唔辣,我哋叫既都系小辣,唔会好辣~ 𖡼 鲍鱼辣椒炒肉湘菜中既名菜招牌菜,有粒粒小鲍鱼仔,辣椒唔会好辣,整体好有镬气🔥同惹味,辣椒同肉一齐𩠌饭或花卷食好好味😋𖡼 招牌湖蝶鱼第一次试湖蝶鱼,好惊喜地湖蝶鱼既口感系爽脆的!爽脆到有啲脆肉鲩,但比脆肉鲩鲜嫩,呢个招牌菜系必叫的👍👍👍𖡼 蒜蓉粉丝虾仁估唔到系上枱即蒸的,果然唔系预制菜,有个小漏斗计时,蒸既时间就啱啱好🦐 虾好弹牙,同粉丝充满蒜香,好𩠌饭,呢个系必点呀!𖡼 油豆腐拆骨肉油豆腐真系好油香,非常惹味,拆骨肉啖啖肉🤤🤤𖡼 蒜蓉蕃薯叶蕃薯叶炒得啱啱好,调味唔会过咸~ 据说会因应当季蔬菜及食材调整menu菜单☝️𖡼 老面花卷唔叫饭,叫咗个花卷一样可以配𩠌一齐食,花卷好软熟,推荐❣️𖡼 香水柠檬茶$36蚊有 1L,劲大杯,饮唔哂可以拎走饮😋
油豆腐拆骨肉
招牌湖蝶鱼
𖡼 鲍鱼辣椒炒肉
蒜蓉粉丝虾仁
𖡼 招牌湖蝶鱼
老面花卷
𖡼 蒜蓉粉丝虾仁

𖡼 油豆腐拆骨肉
油豆腐真系好油香,非常惹味,拆骨肉啖啖肉🤤🤤
𖡼 蒜蓉蕃薯叶
香水柠檬茶
𖡼 老面花卷
唔叫饭,叫咗个花卷一样可以配𩠌一齐食,花卷好软熟,推荐❣️
𖡼 香水柠檬茶
$36蚊有 1L,劲大杯,饮唔哂可以拎走饮😋