2022-09-01
小红馆 (观塘)观塘康宁道55号康宁阁地下10-12号舖呢间铺嘅装修外表平平无奇,但系估唔到入边嘅食物咁惊喜🤤🤤‼️食物制作非常用心😍绝对系隐世美食😋❤️而且全部份量仲好多😆1. 美味烤鱼set ($288)个set包左饭同饮品,我叫左江团鱼(小辣),条烤鱼一来到有啲比个样吓亲🤣呢个二人餐四个人都够食,而且劲多配料,有豆卜、东粉、木耳、芽菜等等,多到遮住晒条鱼😂而且全部配料都索哂个秘制烤鱼汁🥰样样都好食😋😋✨ 而主角烤鱼既肉质好滑,外皮有微微炸过所以非常脆🤤 而且鱼味鲜甜,谂起都流口水😆如果你地食得辣,叫大辣应该会更香😋💥评分:8.5/102. 避风塘炒虾 ($108)必叫‼️‼️超级好食❤️啲虾好大旧🤤用左避风塘味好香脆,而且佢切开咗一半唔使剥壳,劲方便😍就算食完条鱼超级饱我都食晒啲虾😂😂😆可想言之有几吸引😌😌😌💥评分:9.5/103.特大杯蜜桃梳打 ($40)正常size系平好多😂但我专登加大左,冇谂过杯野饮大到咁夸张,两个人share都饮唔晒,而味道方面呢杯蜜桃梳打味道甜甜地,有啲似竹蔗茅根,杯嘢饮都唔难饮,虽然佢有好多蜜桃喺面🥹但冇乜蜜桃味,下次应该会试埋其他饮品😆💥评分:7/10💥总评
观塘康宁道55号康宁阁地下10-12号舖
1. 美味烤鱼set ($288)
💥评分:8.5/10
2. 避风塘炒虾 ($108)
💥评分:9.5/10
3.特大杯蜜桃梳打 ($40)
💥评分:7/10
💥总评分:8.5/10
👍🏻绝对可以encore嘅烤鱼🤤啱晒成班朋友一齐过嚟食😆‼️👍🏻