2021-11-27 148 浏览
已经几个月冇食过韩烧, 今晚放工同友人拣左呢间校长烧肉日韩料理, 贪佢一次过满足两个愿望朋友好醒目预早book 位, 我哋食7:15pm 时段加一后都系$230/位,抵呢度食物种类真系好多,有刺身、寿司、冷盘、中式点心、熟食、炸物、沙律、韩烧、火锅、甜品、饮品等…趁个炉仲未烧得出去拎d嘢食先,炸物炸得香脆而且仲系热辣辣, 另外寿司都唔错,够新鲜饮品种类纸盒罐装都有。钟意饮酒嘅仲有清酒、梅酒、啤酒任饮,花多眼乱烧烤肉类都有的多种, 每款肉有三种调味: 有原味、咖哩和韩式。肉类鸡翼、猪、牛都有,仲有鱼呀…鱿鱼、多春鱼、香肠、午餐肉和菇类等个人特别推荐黑椒牛肋条-肉质嫩滑、汁多美味辣味鸡中翼-烧得很香,皮脆肉嫩台湾肠-烧到脆卜卜,带点蜜糖甜味,食落去怀念台湾嘅感觉鸡扒-肉质滑嫩, 腌得入味牛油粟米-经烤过后带点牛油香,粟米超甜啲肉类都算厚身, 颜色够鲜红, 感觉几新鲜, 有肥有瘦自己夹自己动手烧另一边同时可以打边炉, 食咗咁多肉烚下蔬菜清下个胃, 蔬菜、菇菌类好多选择而且都好新鲜甜品冻柜有精美糕饼、奶冻、啫喱、布甸等, 全部香甜幼滑、美味可口连雪糕都有多款, 我就拣咗韩国雪条食好满足的晚餐值

呢度食物种类真系好多,有刺身寿司、冷盘、中式点心、熟食、炸物、沙律、韩烧、火锅甜品、饮品等…

个人特别推荐
黑椒牛肋条-肉质嫩滑、汁多美味
辣味鸡中翼-烧得很香,皮脆肉嫩
台湾肠-烧到脆卜卜,带点蜜糖甜味,食落去怀念台湾嘅感觉
鸡扒-肉质滑嫩, 腌得入味
牛油粟米-经烤过后带点牛油香,粟米超甜

连雪糕都有多款, 我就拣咗韩国雪条食
好满足的晚餐

值得一赞系呢度啲嘢食系食不停咁refill