2019-05-02 166 浏览
今日收工跟朋友去佢屯门新居,参观完之后,佢话介绍我屋企附近有一间泰国餐厅🤗咦!估唔到屯门呢度都有一间咁似样嘅泰国餐厅,门面装修简洁又有泰国feel,店内木制的椅桌,靠墙部份亦有很多卡座,整体感觉舒适👍🏻朋友极力推荐呢个二人套餐,只售$288,我一看之下,非常惊讶点解会咁平?Anyway都要试左先至讲😅先来泰式酸辣凤爪,酸酸娓娓醒神开胃,非常合适的前菜,另一个马拉盏炒通菜,惹味入味,咸味啱啱好,正😋泰特式海南鸡,虽然话¼只,但系食落感觉好似半只咁大份,鸡肉嫰滑有鸡味,越食越滋味👍🏻泰式咖喱大虾🍤,唔系讲笑,爽口弹牙,帮你开埋边,我再点啲咖喱汁,真系连手指都舔埋😋😋😋特别特别一提,佢哋会跟埋蒜蓉包,千祈唔好错过,蒜蓉包可以话系我食过最好味的,再点啲咖喱汁,冇得顶👍🏻👍🏻👍🏻泰式虾头油炒饭,不单止份量够,几只大虾亦唔简单,饭底炒得干身入味,初时仲以为会食唔晒,点知食下食下,一样清晒碟😬甜品有两款,椰汁糕和大菜糕,简简单单,唔会太甜,啱晒我哋呢啲健康人士👍🏻食晒咁多嘢都系收你$288,除咗抵之外,食物分量够和质素好也兼备,下次特登入嚟食都值得👍🏻再者,呢度啲服务员好有人情味,见佢哋同啲街坊倾下
再者,呢度啲服务员好有人情味,见佢哋同啲街坊倾下讲下,感觉确实不错,值得推荐🤗