2022-12-08 412 浏览
上星期同小朋友0系观塘工厦开party, 打算近近地揾间餐厅食晚饭,唔想去咁远。见到OpenRice呢间餐厅评价唔错,于是乎就黎试下。一入到去,不位靓女已经等紧我地,仲好欢迎我地,又问冷气够唔够,又教我地用QR code落单。坐低等食物时,靓囡拎左两杯点品请小朋友食,一人一杯,我两个小朋友开心到爆。先讲餐厅环境,餐厅一系列装饰都以木材为主,简单得来令人坐得舒服,坐落仲有阵阵清新香味。好啦,至于食物呢,我地点左咖啡猪扒饭,蕃茄牛肉锅同馒鱼饭,加左罐汽水。咖哩猪扒炸到金黄脆口,好味。两个小朋友就食蕃茄牛肉锅,汤底浓郁惹味,𩠌饭一流。而个馒鱼饭就一般,有骨既,不过呢个价钱绝对对得住。三个饭加汽水,埋单先百三蚊左右,真系抵食夹大件。最重要系超有服务,抵赞,下次再来观塘一定会再黎食!
2022-12-04
  • 咖啡吉列猪扒丼