2023-02-04 37 浏览
💖波仔真系当代香港人🇭🇰救星🤣,咁多年价钱都系咁抵食,而且微波炉叮下🔔就得,简简单单搞掂一餐。近排见佢地推出左新产品,决定试下!1⃣️朱古力脆脆西多士🍫💖连西多士都有,仲系同kit kat合作嘅新产品。佢地建议用焗炉或者气炸锅加热,但其实用微波炉加热后再煎香外皮都得🤤!呢款真系好惊喜,厚得黎外皮劲香脆但又唔会好油,入面系浓浓嘅流心朱古力酱。味道甚至仲好过出面嘅餐厅😲,冷藏食品呢个质素几好👍🏻。自己再加啲炼奶更好味。2⃣️花生肉粒粥🥜/冬菇滑鸡粥🐔💖佢地嘅粥$20左右,食落鲜香微咸,而且口感唔稀,会有饱肚感。冬菇滑鸡粥嘅菇🍄同鸡件令个粥食落更鲜;花生肉粒粥就感觉清淡健康啲。3⃣️椰汁西米露🥥/喳咋🥣💖佢地嘅糖水必食!700ml劲大碗先$20,一家人👨‍👩‍👧‍👦做饭后甜品开心share🥳都够。椰汁西米露香甜,口感浓稠,配上软糯嘅西米更丰富。喳咋入面嘅豆好足料,有红豆、绿豆、眉豆、芋头等。另外仲有绿豆沙、红豆沙🫘、芝麻糊、莲子薏米糖水等拣!4⃣️黑松露蘑菇意粉🍝 /鸡沙嗲XO酱炒饭🍛💖另外买左啲佢地嘅饭、面餐。黑松露蘑菇意粉食落香口,意粉口感唔会干身;鸡沙嗲XO酱炒饭有两串香滑嘅鸡肉串🍢,XO酱食落惹味🔥

1⃣️朱古力脆脆西多士🍫

2⃣️花生肉粒粥🥜/冬菇滑鸡粥🐔

3⃣️椰汁西米露🥥/喳咋🥣

4⃣️黑松露蘑菇意粉🍝 /鸡沙嗲XO酱炒饭🍛
💖另外买左啲佢地嘅饭、面餐。黑松露蘑菇意粉食落香口,意粉口感唔会干身;鸡沙嗲XO酱炒饭有两串香滑嘅鸡肉串🍢,XO酱食落惹味🔥。

5⃣️油条🟡
💖口感较实、唔会太蓬松,加啲酱再配粥食唔错👍🏻~

💖好多波仔分店位置都好方便,我就去左奥运站出面个间。佢地而家仲有靓靓嘅冰袋买添!