2021-12-12 46 浏览
💛黄店 · 中肯 · 独到💛诚实金舌头👅✅贴地扫街✅日常正餐✅高级餐厅✅面包甜点✅自助餐情报✅Staycation<平靓正韩烧😏>每逢想食韩烧,炑八韩烤总是我的不二之选~原因很简单,平靓正!今次见到佢出新menu,就试下佢,还掂都唔会伏,no ideas最好听店员推荐/试新嘢!🌟圣诞月见和牛奇妙套餐 $698 (7/10)一嚟到叫完嘢食,店员会先上3款前菜,最好嘅地方就系可以任食!虽然话可以任食,但系质素一啲都唔会hea你!我就最钟意食大豆芽🖤之后就会帮我哋加泡菜炉边蛋,同埋芝士粟米,又系任添,真系劲抵食,泡菜炉边蛋系我每一次嘅必添,今次都食咗有四五转😆😆月见和牛肩肉扒会连月见汁上枱,烧好咗之后切做一片片,再点温泉蛋,真系极上嘅享受😊点少得仲有一个拼盘呢,拼盘入面有牛舌、牛小排、牛五花、猪肋肉、韩牛前胸肉😍见到已经大满足😆作为一个牛魔王,我绝对有资格可以评论所有牛肉嘅质素🤪而佢嘅牛肉嘅质素可以讲系真系性价比好高!我最钟意就系牛小排,油脂分布平均,食落去牛味十足,有少少油腻就可以用生菜包住,另外一提,生菜都系可以任添任食㗎!((好唔钟意有啲舖头要生菜要加可能$30 $40

💛黄店 · 中肯 · 独到💛诚实金舌头👅
✅贴地扫街✅日常正餐✅高级餐厅
✅面包甜点✅自助餐情报✅Staycation

<平靓正韩烧😏>

🌟圣诞月见和牛奇妙套餐 $698 (7/10)

我最钟意就系牛小排,油脂分布平均,食落去牛味十足,有少少油腻就可以用生菜包住,另外一提,生菜都系可以任添任食㗎!((好唔钟意有啲舖头要生菜要加可能$30 $40😟😟

饮品方面叫咗2杯冰凉梳打衬烧肉食😋😋

🌟薄荷荔枝梳打
🌟柚子柠檬梳打

两款都好清新,前者个杯就会比较特别,仲有新鲜嘅果肉喺入面,系唔错嘅选择。

餐厅成日好full大家记得book定位去😃
📍炑八韩烤(太子店)
太子弥敦道749号欧亚银行大厦地库
  • 前菜