2020-11-17
帮衬咗红车厘好耐啦,面包平得嚟又好味,好抵食。试过佢哋好多种唔同款式嘅面包,最中意食嘅就系豆腐蛋糕同埋核桃蛋糕,食落去果阵会感觉到蛋糕仲有小小湿润,唔会似出边有D饼铺咁会整得太过干身。另外,佢哋嘅老婆饼都几好味,即日整嘅,都有几多人买,有时要到晏昼先买到。佢哋嘅蛋糕款式好多,好食,个样又好睇(个人觉得唔会输连锁店),价钱又平。唔会似出边有d铺头,价钱平嘅,个样就唔好睇,又难食;好食嘅,又贵。同埋有d铺头蛋糕最少都要一磅先肯卖,红车厘又唔会咁样㖞,佢哋蛋糕有分半磅同一磅。我哋四个人食,次次都系买半磅,啱啱好,唔惊食唔晒雪柜无位摆。几乎年年屋企人过生日都系食佢哋嘅栗子蛋糕,好好味,有好多生果,到宜家都差唔多食左6年。其间有一次想转下口味就买左佢哋嘅芒果蛋糕,都系好味嘅,芒果好甜,但系因为屋企长辈觉得芒果太甜,之后都系keep住买翻栗子蛋糕。虽然栗子蛋糕嘅生果都系咁多,但系围边果层瓜子仁(唔肯定系咩坚果,但系屋企都系叫佢作瓜子仁😆)真系肉眼可见逐年变少。由第一次买果阵,瓜子仁密密麻麻,几乎睇唔到下面白色层cream,到宜家瓜子仁几乎少左一般,一望过去就见到层cream(唉~,唔知系咪因为成本
几乎年年屋企人过生日都系食佢哋嘅栗子蛋糕,好好味,有好多生果,到宜家都差唔多食左6年。其间有一次想转下口味就买左佢哋嘅芒果蛋糕,都系好味嘅,芒果好甜,但系因为屋企长辈觉得芒果太甜,之后都系keep住买翻栗子蛋糕。虽然栗子蛋糕嘅生果都系咁多,但系围边果层瓜子仁(唔肯定系咩坚果,但系屋企都系叫佢作瓜子仁😆)真系肉眼可见逐年变少。由第一次买果阵,瓜子仁密密麻麻,几乎睇唔到下面白色层cream,到宜家瓜子仁几乎少左一般,一望过去就见到层cream(唉~,唔知系咪因为成本高左呢?)。都好希望栗子蛋糕嘅瓜子仁能够多番少少😥,但系林下个价钱,都仲接受到嘅~