2021-04-17
我同同事比个靓靓门面吸引左🤣。价钱唔贵,一个餐既价钱由四十几到七十几都有,悉随尊便👍🏻。嗌左两个餐share食,好饱🥰。惹味麻婆豆腐(彩虹饭)$48就咁望落去个麻婆豆腐好似肉酱😂。麻婆豆腐辣辣地,又唔算好辣,唔洗一路食一路饮水🤣。啲豆腐藏左系里面,好完整。拣完𩠌之后可以拣唔同嘅饭,见到有个叫彩虹饭,我哋就嗌黎试吓,最紧要系唔使加钱😌。原来彩虹饭里里有粟米同红米,又系啲健康野😻。竹丝海南鸡(椰香饭)$68坦白讲我第一次就咁食竹丝鸡,平时竹丝鸡应该用嚟炖汤,而唔系咁食🤪。食落啲鸡肉非常之嫩滑紧致,咁样形容好奇怪,但系你食过就会明白🤔。本身仲担心啲肉质比普通食开嘅海南鸡鞋/干身,相反依份竹丝鸡更加滑溜🥰。个椰香饭好好食,真心好香,就咁食饭唔食𩠌都okay。食疗拿杯汤 加$15炖汤真系好似冇味精无添加,所以饮落去个味道比平时其他餐厅饮开嘅清啲👍🏻。正正因为咁我非常之钟意,饮完之后绝对无口干嘅感觉。好暖胃,尤其是依家落雨湿湿嘅天气,饮返碗暖嘅汤水好紧要(养生mode)😂。埋单$146(无加一)
惹味麻婆豆腐(彩虹饭)$48
竹丝海南鸡(椰香饭)$68
食疗拿杯汤 加$15
埋单$146(无加一)