边个话平就无好野食?!刚试过非常值得推荐的熟食街市正宗泰菜(人气鼎盛),由厨师到楼面都系泰国人做番家庭式经营,可能好味过系泰国食(至少无咁油)! 虽则系街市档但系食物种类齐全,连咖喱、灼蛳蚶、生虾、洛神花、椰青、泰国啤酒。。。流口水中!不过,因为今次同老爸去所以食得较清(小小小辣)但系都令到我要推介!1)柚子沙律‧名字普通看似平凡,材料绝对丰富柚子、椰蓉、鸡丝、虾仁、柠檬叶及其他香料,捞捞埋埋啲汁好开胃2)黄咖喱鸡‧这个咖喱不辣的!有香香滑滑咖喱味可能因为有蕃茄薯仔所以中和咗3)蒜蓉炒椰菜苗4)烤饼‧外皮烘得香脆又唔油;配上咖喱汁超正5)泰式明炉乌头鱼‧重点推介!比起多贵价泰菜馆做得更有诚意;其实点条鱼但配料何其多又壮观仲附设一汤碗上汤(含配料的)!肉碎鲜菇香料不在话下,仲加咗酸梅及粉丝,食到尾啲鱼汁浑埋个汤度又被粉丝索番,简直想打包个汤底返家添呀!tips: 晚市楼面人手不足可能会较慢! 午市套餐超抵食!
边个话平就无好野食?!刚试过非常值得推荐的熟食街市正宗泰菜(人气鼎盛),由厨师楼面都系泰国人做番家庭式经营,可能好味过系泰国食(至少无咁油)! 虽则系街市档但系食物种类齐全,连咖喱、灼蛳蚶、生虾、洛神花、椰青、泰国啤酒。。。流口水中!

1)柚子沙律‧名字普通看似平凡,材料绝对丰富

4)烤饼‧外皮烘得香脆又唔油;配上咖喱汁超正

tips: 晚市楼面人手不足可能会较慢! 午市套餐超抵食!