前几日去左食韩烧,揾左间未食过既谂住试下,食完只可以讲:钟意食韩烧的人有福了,你地绝对唔可以错过呢间位于沙田银城街既味真MIJIN MEAT!呢间平价,用料好,环境舒服既韩烧餐厅,系韩国有成超过130间分店,舖头由韩国人主理,保证食到最正宗嘅风味。前菜同一般嘅韩烧餐厅一样,呢度都会提供各种泡菜做前菜,仲有一大碗沙律,新鲜得嚟味道唔错,非常开胃伊比利猪肩肉伊比利猪肩肉系呢度嘅必试之选,肉质鲜嫩多汁,脂肪分布均匀,店员唔忙嘅时候仲会主动过嚟帮手烧,烧到焦香金黄后,用生菜夹住,再加啲泡菜,每一啖都系享受。猪梅肉猪梅肉系另一个推荐之选,肉质细腻,经过烧烤后,香味四溢,亦都系一流。最紧要嘅系,每100 g都只系59蚊,以香港嘅韩烧价钱嚟讲,真系抵到喊,佛心公司!猪皮猪皮已经预先烧好,食落有少少浆浆地但又弹牙嘅感觉,沾上咖哩粉同黄豆粉,味道层次非常丰富超香口,令人一试难忘。一口烧墨鱼墨鱼好新鲜,烧到岩岩好后,食落有少少焦香之余又有墨鱼香,店员大推可以沾少少佢地既茄汁,酸酸甜甜咁更加惹味肥牛面豉汤去韩国餐厅必饮佢地既大酱汤,汤底浓郁,我最钟意一啖白饭一啖汤咁食,超爽。呢间餐厅嘅氛围系比较家庭式,非常

前菜

伊比利猪肩肉

猪梅肉

猪皮

一口烧墨鱼

肥牛面豉汤

呢间餐厅嘅氛围系比较家庭式,非常舒适,同朋友或家人一齐嚟食都好适合。服务人员友善贴心,成个用餐体验都好愉快,最紧要嘅系,呢度啲嘢食真系超抵食,想食韩烧嘅朋友快啲去试下啦。

味真MIJIN MEAT
📍沙田银城街1-2号置富第一城地下G83-G85号舖