2024-10-31 164 浏览
今日嚟到沙田第一城,月尾想食平少少,萨莉亚都系个唔错嘅选择。.Menu 有好多菜式,包括汤、沙律、前菜、意粉、焗饭、pizza、肉类、甜品等等,好丰富!而且价钱几相宜,叫多几款share食都唔会肉赤。.我哋叫咗2款沙律,分别是甜虾沙律(半份)、烟三文鱼沙律(一份)前菜:黑椒蚬肉铁板煮、香烤羊肉串主菜:烟三文鱼菠菜忌廉意大利粉、莎乐美肠薄饼.甜虾沙律、烟三文鱼沙律 —生菜几爽,算新鲜,而且有好多沙律酱,好味;虾份量都几多,几爽口几鲜甜;烟三文鱼切得几厚肉,几嫩滑.黑椒蚬肉铁板煮 —份量几多,蚬肉唔韧、无沙,煮得几入味几好食.香烤羊肉串 —呢个系新菜式,好有惊喜!估唔到羊肉串烤得几嫩滑又入味,有羊味!喜欢佢将肉+肥膏隔住咁串埋一齐,一齐食个口感几正;简单用盐及黑椒调味已好好食👍🏻.烟三文鱼菠菜忌廉意大利粉 —好大碟!菠菜、烟三文鱼粒同意粉的份量都好多;菠菜忌廉汁好浓郁,做到挂汁!酱汁好香好味,但食落又唔觉「漏」,好满意👍🏻.莎乐美肠薄饼 —薄饼芝士味好浓,焗完热辣辣好香,啖啖都有拉丝;莎乐美肠都几香脆,唔算好辣.我哋2个人都食得好饱又满足!食咁多野埋单都系total $200,真系平靓正之

前菜:黑椒蚬肉铁板煮、香烤羊肉串
主菜:烟三文鱼菠菜忌廉意大利粉、莎乐美肠薄饼

甜虾沙律、烟三文鱼沙律 —
生菜几爽,算新鲜,而且有好多沙律酱,好味;
虾份量都几多,几爽口几鲜甜;
烟三文鱼切得几厚肉,几嫩滑

黑椒蚬肉铁板煮 —
份量几多,蚬肉唔韧、无沙,煮得几入味几好食

香烤羊肉串 —
喜欢佢将肉+肥膏隔住咁串埋一齐,一齐食个口感几正;
简单用盐及黑椒调味已好好食👍🏻

烟三文鱼菠菜忌廉意大利粉 —
好大碟!菠菜、烟三文鱼粒同意粉的份量都好多;

莎乐美肠薄饼 —
薄饼芝士味好浓,焗完热辣辣好香,啖啖都有拉丝;
莎乐美肠都几香脆,唔算好辣
我哋2个人都食得好饱又满足!食咁多野埋单都系total $200,真系平靓正之选!👍🏻
2024-10-30