2008-07-17
大学朋友聚会,佢地虽然"麻lut",但同我一样超为食,仲要去d又好味我唔识嘅地方, 今次水记就系其中之一.6男1女叫左..1. 泰式凤爪: 味道好,唔太辣2. 泰式生虾: 新鲜, 好味.3. 炸韮菜饺/炸云吞: 双拼. 我试左韮菜饺,菜肉份量适中,唔太油,几好.4. 炸九肚鱼: 粉薄,鱼嫩嫩,好味.5. 盐烧乌头: 泥味重d,但肉鲜嫩6. 炭烧鸡翼: 真系好BBQ,好似去左烧嘢食, 好得.7. 泰式炸粉肠: 冇试8. 油浸荀壳: 算唔错,只系炸耐左少少,干左d.9. 蚝仔粥: 蚝仔好可爱,好鲜. 粥底味道亦好. 不过好多肥猪膏粒.10. 醉鸡(半只): 入味且鲜嫩.11. 豉油皇炒面: 油多左d,豉油味唔算重,可以接受.12. 泰式生菜包: 菜靓. 肉碎粒足料. 几好.+ 蓝妹啤酒(唔知佢地饮左几枝), 罐装忌廉x1超简陋茶餐厅格局,但又泰潮菜式,再加火锅, 仲要味道有水准,唔怪得座无虚设.当然,冇嘢系perfect,嚟得就要接受此处环境及招呼.朋友系熟客,我怀疑有折. 因为实在太平(请埋birthday boy).

6男1女叫左..
1. 泰式凤爪: 味道好,唔太辣
2. 泰式生虾: 新鲜, 好味.
4. 炸九肚鱼: 粉薄,鱼嫩嫩,好味.
5. 盐烧乌头: 泥味重d,但肉鲜嫩
6. 炭烧鸡翼: 真系好BBQ,好似去左烧嘢食, 好得.
7. 泰式炸粉肠: 冇试
8. 油浸荀壳: 算唔错,只系炸耐左少少,干左d.
10. 醉鸡(半只): 入味且鲜嫩.
11. 豉油皇炒面: 油多左d,豉油味唔算重,可以接受.
12. 泰式生菜包: 菜靓. 肉碎粒足料. 几好.

+ 蓝妹啤酒(唔知佢地饮左几枝), 罐装忌廉x1

当然,冇嘢系perfect,嚟得就要接受此处环境及招呼.