2018-07-28
今日同男朋友都放假,晚餐谂唔到食咩好,就决定是旦落街食个大家乐啦。见到佢新出左一个南洋咖喱嘅菜式,我哋就嗌咗一份南洋咖喱厚切吉列猪扒饭试吓。份量都几多,有一大块吉列猪扒、饭、配菜同埋一大碗咖喱。咖喱食落有浓浓嘅椰香味,用嚟送饭一流👍🏼里面仲有唔少薯仔(个人认为咖喱一定要有薯仔🤤)块吉列猪扒非常有惊喜!完全做到外脆内软,非常容易咬开,质素同贵价日本餐厅有得挥!!另外我哋仲带咗个小菜,西兰花炒鱼块,再加左碗老火炖汤。碗汤饮得出唔系味精汤,平时系屋企少饮汤嘅朋友不妨试吓。不过碟小菜就略嫌有点咸,如果落返少啲盐就完美喇。总括嚟讲,如果喺屋企唔想煮饭,其实大家乐都系一个唔错嘅选择😳唔算话好重口味,而且佢啲食物质素唔会比出边收得贵嘅餐厅差添😆