2021-09-27 121 浏览
我今日上OpenRice睇先知道原来明德有一间餐厅系食越南野,咁就过咗去食晚餐试吓香茅猪扒金边粉估唔到佢有两大块猪扒,好重香茅味而且好淋,猪扒真系好好食,好耐冇食过咁好食嘅猪扒,金边粉超大碗,食极都食唔完,好抵食!志明咸滑鸡檬粉鸡肉份量好多,鸡皮够薄,肉质够嫩滑,而且佢嘅咸味刚刚好,够晒入味,檬粉份量亦都好多,佢嘅粉有好多青葱同芫茜,如果唔钟意嘅朋友记得提佢走青九层塔猪肉碎生菜包佢嘅生菜包同泰式嘅好唔同,肉碎炒得比较干身,而且甜甜地,配合埋生菜一齐食好惹味,值得一试椰汁冰佢既椰汁冰下面系有一层椰糖,并唔系用糖水,混合左既椰汁冰变左小小焦糖色,饮落更香椰子味,甜度岩岩好,值得一试👍🏻玫瑰茉莉花茶好香玫瑰同茉莉花味,无糖够哂健康,又够养生

香茅猪扒金边粉

志明咸滑鸡檬粉

九层塔猪肉碎生菜包

椰汁冰

玫瑰茉莉花茶
好香玫瑰同茉莉花味,无糖够哂健康,又够养生