2022-07-31 410 浏览
好耐无食过串烧,上次食串烧系深水埗,不过唔系我理想中嘅味道。谂起以前朋友带过我黎美味佳,怀念呢种港式串烧香味。所以今次我都特登带另一个朋友黎再试下。味道果然冇令我失望🤤$23/3串鸡全翼/鸡中翼,好抵啊。上菜嘅时候热辣辣,鸡翼Juicy,皮脆脆地,好香的孜然粉,同记忆中嘅味道一样好食。而鸡中翼少少蜜糖味。韭菜都算嫩嘅,份量多,我地两个人叫一串都够。狮子狗无咩特别。白菜几鲜甜,翠肉瓜,鸡脾菇好都juicy。肠粉炒蛋好食😋之后仲叫左烧茄子,烧菠萝,又系热辣辣。不过都唔系样样好😂今次粟米唔甜,比较老,唔钟意食。鸡软骨都烧得唔够火候,无咩味道。挂住食,冇再影相。另外,毕竟系一间小店,环境卫生比较一般。不过冷气够凉爽。不过Overall,我都好钟意美味佳,钟意鸡全翼,烧茄子,烧菠萝,鸡脾菇,同一种港式串烧味道,真系平靓正!