2023-01-05
♧ 𝙳𝚛. 𝙲𝚘𝚠以前成日返工经过下径口村都会见到呢间食牛既专门店,一直都无机会试,终于衬呢排多啲时间放工去左食!虽然佢位置比较想隐蔽,系村屋入面其中一栋既地铺,但依然无阻佢既人气,即使系平日都好多人帮衬!🤩佢既铺面面积唔算大,所以真系要早啲黎呀~♥︎原件黑安格斯西冷饭配温泉蛋($118)佢地既酱汁都系自己调制,所以极具特色🔥好欣赏呢份黑安格斯西冷既调味恰到好处,煎得岩岩好,既唔会血淋淋又唔会太老。特别钟意佢配上饭素!!令到个饭既味道更丰富有层次,在加埋流心既温泉蛋汁仲配搭,实在太正🥰♥︎软骨饺子($38)一样系自己调配嘅酱汁,有独特风格!饺子皮薄得来不失香脆,一咬落去总会有肉汁流出来😜♥︎蒜蓉芫荽炒扁意粉配牛肉($68)平时见到芫荽呢个字我一定唔会叫,但系因为老细极力推荐,而且又系佢哋自家制嘅辣油,所以我都试咗!虽然佢嘅芫荽味,对于我来讲都算重,但系因为佢嘅辣油好香,令到成个意粉嘅感觉大大加分,即是我唔钟意食芫荽都因为个辣油而接受到佢!♥︎黑糖乌龙奶茶一般饮嘅奶茶都系红茶底,但系呢度就特别啲有乌龙茶底,饮出嚟又真系有少少分别,虽然两种茶底对于我来讲都系好饮,但系又唔开红茶偶然转下做乌龙茶有几
♥︎原件黑安格斯西冷饭配温泉蛋($118)
♥︎软骨饺子($38)
♥︎蒜蓉芫荽炒扁意粉配牛肉($68)
♥︎黑糖乌龙奶茶
一般饮嘅奶茶都系红茶底,但系呢度就特别啲有乌龙茶底,饮出嚟又真系有少少分别,虽然两种茶底对于我来讲都系好饮,但系又唔开红茶偶然转下做乌龙茶有几有新鲜感
♥︎薄荷奶绿
薄荷嘅味道都几突出,不过由于已经有薄荷味同埋奶绿,所以唔需要太甜杯嘢饮都唔会觉得寡
@drcow2020
💰人均消费:约$100