2018-05-28
星期日入去大埔揾朋友食饭, 有限先到呢间水准唔错, 价钱适宜嘅cafe。一般去睇过menu, 每样食物都只系50蚊左右, 非常之抵食。 我哋就叫咗一个前菜沙律, 两份main course, 一个小食。每个主菜都会送一份餐汤, 而我哋𠮶日嘅汤就系罗宋汤, 酸酸辣辣种非常之开胃。蟹子沙律上面临换咗芝麻酱同蟹子, 相对起来比较似系日式餐厅食到嘅沙律。 芝麻酱唐生菜嘅味道相当之match, 蟹子嘅份量亦都非常之多, 令沙律食落去带有鲜味。小食拼盘包括咗炸薯条 ,炸洋葱圈,炸芝士同埋鸡翼, 每人都可以试下唔同嘅野食。带子忌廉意大利饭上面有大大粒嘅带子, 意大利粉食落去得咁相对较林, 如果煮硬返少少会比较好食。焗炉鱼即系我今餐最钟意嘅食物之一, 炉鱼鱼味重,有非常新鲜嘅感觉,加埋旁边嘅忌廉汁,味道相当唔错。