2019-07-10
难得今日day off,约咗朋友行荃湾买礼物,行到咁上下想揾个tea食,见到茶木佢嘅tea set都几多选择,由包类、拼盘小食类、饭同面类埋甜品都有tea set。不得不说,时间四点多啲啲,下午茶时间都可以full晒啲位,睇嚟茶木嘅下午茶都做得几成功。一样煮食配台式饮品都系三十几四十蚊,价钱很可以🥰睇一睇Menu朋友就想试吓个刈包,我就决定食个芝心鸡翼同留心蛋,不过可惜落单嘅时候店员话刈包卖晒,所以朋友就嗌咗另一个炸鸡起司卷饼。配黑糖冬瓜茶。🤤嘢饮好快想到,一嚟到超级热而且黑糖味超香,感觉好暖胃,跟住嘢食都好快上到,糖心蛋同芝心鸡翼真系好好食,蛋煮得超级好!芝心鸡翼亦都令人想一只接住一只咁食。不过相比起朋友嘅炸鸡卷饼,我就觉得份量细咗啲啲,而朋友亦话个卷饼好好食,入面有啲沙律酱咁,唔会令到成件事好干,而且配菜嘅沙律菜+麻将份量亦都唔少,很推荐💪🏻已而家香港消费,三十几四十蚊食个tea真系唔错,而且茶木环境好光明,座位阔落,啱晒同朋友消磨时间吹下水咁☺️