2022-06-21
云寿司 (太子)太子西洋菜南街254号地下及阁楼有冇谂过$380都可以食到Omakase呢?放心㖞,呢度唔会Hea你㗎,食材新鲜,有料😋今日同细佬去咗太子食餐饭,就试咗呢度嘅$178蚊10件寿司🍣同埋$380嘅特上刺身拼盘。刺身系列甜虾肉质厚身Q弹,鲜甜好味😋赤贝极度推介,超级好食,新鲜到一个极致。海胆海胆嘅鲜甜味系最吸引嘅,配上青瓜口感双重清新。深海池鱼肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻真鲷日本真鲷鲜度十足,肉质一流。拖罗脂肪比例少,鱼味浓香,入口即溶又鲜甜。寿司系列🍣三文鱼浓郁的味道,丰富的油质,Omega-3营养价值高。帆立贝鲜度不流失外,味道鲜甜,肉质扎实爽脆。赤虾肉质厚弹鲜甜,入口油甘。甜虾🦐肉质细绵、味道甜美。火炙左口鱼裙边炙烧左口鱼裙边系我必食嘅,因为火炙嘅浓香会令到鱼油香气散溢,甘滑程度特别高。火炙帆立贝炙帆立贝鱼生,薄切帆立贝表面经火炙带点烧焦味,内里软淋有鲜味。拖罗吞拿鱼最靓嘅部位,入口即溶,冇得弹。油甘鱼鱼肉同油脂比例极好,粉红色嘅鱼生好鲜嫩。深海池鱼鱼身花纹几好睇,几容易辨认,口感嫩滑,肉质鲜甜。真鲷鲷鱼系白身鱼的头号代表,肉质鲜美弹性高,细腻油脂。
云寿司 (太子)
太子西洋菜南街254号地下及阁楼
刺身系列
甜虾
肉质厚身Q弹,鲜甜好味😋
赤贝
极度推介,超级好食,新鲜到一个极致。
海胆
海胆嘅鲜甜味系最吸引嘅,配上青瓜口感双重清新。
深海池鱼
肉质鲜嫩肥美,脂厚油香,入口鱼油甘香细腻
真鲷
日本真鲷鲜度十足,肉质一流。
拖罗
脂肪比例少,鱼味浓香,入口即溶又鲜甜。
寿司系列🍣
三文鱼
浓郁的味道,丰富的油质,Omega-3营养价值高。
帆立贝
鲜度不流失外,味道鲜甜,肉质扎实爽脆。
赤虾
肉质厚弹鲜甜,入口油甘。
甜虾🦐
肉质细绵、味道甜美。
火炙左口鱼裙边
火炙帆立贝
拖罗
吞拿鱼最靓嘅部位,入口即溶,冇得弹。
油甘鱼
鱼肉同油脂比例极好,粉红色嘅鱼生好鲜嫩。
深海池鱼
鱼身花纹几好睇,几容易辨认,口感嫩滑,肉质鲜甜。
真鲷
鲷鱼系白身鱼的头号代表,肉质鲜美弹性高,细腻油脂。