2019-03-02
而家星期五BOOK 枱食晚饭成日都只可以食2小时就要交枱,尤其系铜锣湾,呢间ZAKKA就唔使。不过唔使担心系咪有问题所以小人,其实可能系佢未够出名姐,同埋个地点唔知点解唔系咁旺。言归正传,ZAKKA啲食物系有小品气息的日色西餐。份量适中啱女仔,但男仔就可能要叫多少少。首先食一个南瓜汤,完全FEEL到佢啲营养流入个胃到,佢质地够杰,俾足材料﹗之后要左个薯条做餐前小吃,好热好香口,佢没有脆边,系入口冧冧地,但系味道系好好的先叫左一个烧鸡,佢就OK 啦,我估系雪藏鸡,无乜鸡味,唔算太入味,OK 啦。但系反而个配菜粟米又几甜㖞,俾个LIKE 佢。仲有叫左个咖哩吉烈猪扒,佢系几好味架,我钟意佢多个只鸡。猪肉味同咖哩味攞到个平衡,咖喱甜甜啱我口味﹗最后仲有个甜品士多俾利梳乎厘,佢的士多啤梨超多超大粒,甜度不算太劲,但都新鲜的。梳乎理松软,完全系一个开心晚食的最好完结。其实呢啲小人舖头真系几好,可以俾我地坐好耐吹水,真系FRIDAY NIGHT 吹水夜不二之选呀﹗