2017-11-27 174 浏览
今早因为晏左起身, 食早餐都差不多成十点半先食,所以到中午时都仲未有肚饿感觉, 但因为一阵多野做惊"如果而家唔食以后无机会再食",所以系太子附近谂住求其揾间轻食少少, 叫做食过午餐咁啦行到始创后面条街, 基本上如果要求唔高, 其实间间都系"唔贵的", 但一般望入去既格局都系以"颓饭"为主,三十零蚊野, 今时今日香港地, 仲要系旺角太子区域, 算系好抵食架啦我系门口见到张海报(见图), 呢个米线 $27, 于是就入左去食啦,其实原来佢要加饮品都要加多 $8 的, 我叫左杯冻柠檬茶,即系 $27 + $7 = $34, 都 OK 啦, 轻食一餐呢个 "杂锦汤米线(麻辣汤)", 海报话内容有 : "吉列大虾, 五花肉片, 潮式鱼蛋, 鱼片头"数过全部系有齐的, 咁当然, 唔好要求太高啦, 过到自己个咀既, 亦对得住个价钱,只系个麻辣汤, 唔系好够麻, 亦唔系好够辣, 如果改善埋就一流啦至于冻柠茶, 中规中矩啦, 无咩特别茶味埋单 $34, 呢个价钱午餐, 抵过好多下午茶了, 收货吧
今早因为晏左起身, 食早餐都差不多成十点半先食,
所以系太子附近谂住求其揾间轻食少少, 叫做食过午餐咁啦

其实原来佢要加饮品都要加多 $8 的, 我叫左杯冻柠檬茶,

至于冻柠茶, 中规中矩啦, 无咩特别茶味
埋单 $34, 呢个价钱午餐, 抵过好多下午茶了, 收货吧
2017-11-27