2020-03-26
新南苑鸡煲喺旺角都好有人气,当然最近疫情令到大家都怕左打边炉啦!我同BB都鸡煲人大发,忍唔住去咗旺角叹鸡煲!一出lift门口,店员姐姐已经拎出探热器,确保我哋两个都冇发烧,然后再用酒精搓手液消毒双手,座位阔落距离又较远,坐卡位其实好放心。依家仲有抗疫优惠价添,$198 任食鸡煲火锅套餐,大小同价,仲要免加一免酱油费用,真心抵食!爱心抗炎炖汤一坐低店员就送上两盅炖汤,新鲜滚热辣,真材实料,饮落好滋润!BB辣鸡煲这里的鸡煲真的不能错过,并不是普通的雪藏鸡肉,竟然不计成本用上三黄鸡,鸡肉嫩滑肥瘦适中,而且每次都会跟脆脆的油炸鬼,再吸收埋店家秘制香辣惹味的麻辣鸡汁精华,三样野加埋一齐有质素,真系冇得顶,滋味无穷!本来谂住食一转,点知鸡煲实在太好味,忍唔住encore,今次食原味,适合唔食得辣嘅人。我自己都系钟意食BB辣多啲!自助饮品雪柜,任饮不同汽水果汁或者茶,冻乌龙茶配鸡煲正呀!清汤火锅食饱饱鸡煲店员就加清汤俾我哋打边炉,营养师教落第一round 食啲蔬菜先!优惠一浪接一浪每人仲送咗一只鲍鱼添!大大只肉够厚身,鲜甜弹牙,肉质结实!任食火锅配料然后我就唔客气啦!好钟意食美国肥牛,虽然唔系顶级但
爱心抗炎炖汤
BB辣鸡煲
自助饮品雪柜,任饮不同汽水果汁或者茶,冻乌龙茶配鸡煲正呀!
清汤火锅
任食火锅配料
然后我就唔客气啦!好钟意食美国肥牛,虽然唔系顶级但系肉质都唔差,肥瘦均匀入口柔润有光泽。
这里的鲜虾云吞、鱼皮饺、炸鱼皮、豚肉、墨汁墨鱼丸质素也很高,食落新鲜而且弹牙。
海鲜类就当然不能错过海虾同埋水鱿鱼啦!
食到最后打边炉对我来讲,最有象征意义嘅就系出前一定啦!麻油味真系冇得弹!
结帐之后仲送甜品,有北海道牛奶布甸食,yummy yummy!