2018-12-10 71 浏览
每次夜晚行过都排到街尾,今次晏就黎食,果然无咁多人,仲可以不限时慢慢食!睇一睇餐牌发现好抵食!本来以为好贵,原来只系88蚊一锅。我地每人叫左一个锅。有位友人食滞左,拣左清清地嘅香蒜牛肉锅,试一试啖汤,好劲蒜味!材料都好多,成盘就黎满泻。另一友人偏饿,拣左黑麻油鸡锅,个汤好香麻油味,而且好浓味。较特别嘅系有台湾面线喺入面,第一次见打边炉有呢种食材。至于我本来系食药膳羊肉锅,可惜未有,就试呢度嘅招牌臭臭锅啦。拣左唔辣,汤底特别,原来臭臭锅就系呢个味,入面嘅猪红同大肠好入味,而臭豆腐真系好臭!另外再加左麻辣臭豆腐同安格斯肥牛,两样都系火锅良伴,而且味道不错!每个锅加7蚊就可以有一杯细野饮,拣左奶盖红茶,奶盖偏甜,但都解渴!