2011-01-26
中午一时进店,入面很少人,我们两口子打算食一个快餐,谂住入面咁少人,应该快。坐下了,有人递茶,侍应很有礼貌,这还真不错。只是时间一秒一秒过,铺头很快坐满人,由一两枱人变坐满晒。我们开始心急,因为怕要等很久才等到食物,我到的时候时吉吉地嘛,唔应该耐的。最后,离点菜到𩠌菜上枱大概等了十至十五分钟,比预期慢很多,我唔可以想像如果我系最后一枱人坐下,要等多久才等到简单的午餐。讲番食物,我点了寿司餐,包三文鱼两件,立鱼, 鱿鱼, 熟虾, 蟹肉棒,𫠒红鱼及吉列虾。心想,虽然唔系好多寿司,但都几抵食㖞,两件寿司出面食都十几廿蚊啦,咁呢度8件寿司加野饮,都系38蚊,一于食呢个啦!一见到我个餐,即刻禁不住扁咀,不是说不抵食,只是寿司都好似发育不良咁。我谂系我谂多左,其实边有可能抵食夹大件!咁样计起上黎,我觉得呢个餐系叫做正常价啦!因为我真系好耐冇食过咁细份量既寿司喇!佢每件寿都细过只细豉油碟,同包糖差唔多size,食完真系好似冇食咁架!但,因为我之前已食了野,仲ok,如果肚饿,真系唔知点好!再点又唔知几时黎!新鲜程度,绝对系普通,冇一样系我觉得好食,当然又唔至于难食。杯餐茶反而大大杯,好襟饮!不过冻饮要
一见到我个餐,即刻禁不住扁咀,不是说不抵食,只是寿司都好似发育不良咁。我谂系我谂多左,其实边有可能抵食夹大件!咁样计起上黎,我觉得呢个餐系叫做正常价啦!因为我真系好耐冇食过咁细份量既寿司喇!佢每件寿都细过只细豉油碟,同包糖差唔多size,食完真系好似冇食咁架!但,因为我之前已食了野,仲ok,如果肚饿,真系唔知点好!再点又唔知几时黎!新鲜程度,绝对系普通,冇一样系我觉得好食,当然又唔至于难食。杯餐茶反而大大杯,好襟饮!不过冻饮要加3蚊的,在餐牌上我看不到佢标明。男友叫左拉面,我试左一啖,好好味㖞,但我唔太清楚系咩拉面,乜都有d 咁,有叉烧,有八爪鱼,有粟米,面质爽滑,好味。但又系份量真系唔够law!唔怪得之个价钱咁吸引,原来好似样样野加细版左。
但侍应(老板) 都算细心,我地走时会睇下我地有冇漏左野唔记得拿走,会叮嘱我地拿齐野!热情的说再见,呢度会加分,可惜,野食份量咁少,感觉名不符实一点,我个人不介意价钱贵十蚊八蚊,而份量正常返一点!