2012-08-26
一家人出外食饭,本身想去食旺角甘霖街新水记,点知揸车去到, 间铺无左,有途人话搬左去前面,但未装修好大家一脸失望,于是我提议去九龙城食泰国野, 因为那里是一个食泰国野不错的地方!!!一去到唔算多人, 刚刚7点, 拎左飞,要响出面等!!等左不用10分钟就可以入去了!!张相中最入的一间铺是泰国野,旁边是一间打边炉的铺头不用睇MENU, 又是叫常叫的菜式!!两张重要的相, 最好味的东西影不到...坏机生虾刺身 , 新鲜,又有炸虾头伴碟, 大约10只-12只!!最可惜无生蒜头片可以配食, 如果唔系就VERY GOOD!!泰式凤爪 , 好多生菜洋葱配料, 凤爪份量算多, 好辣,食完条脷好痛,不过好刺激!!一上枱热辣辣, 不算大旧!!但香口!好脆, 好重蒜蓉味, 配咖哩一流!!咖哩味道一流,不辣, 但鸡肉太少, 汁可捞饭!!!!鸡、牛、猪, 各两串, 只有鸡好食, 而且汁不够香,又不辣, 牛肉好硬!!辣汁够辣, 惹味, 猪颈肉肥瘦均衡, 香口!虾酱不重,但配肉松饭, 食多两碗不觉厌!!全晚最好味的一道菜, 估佢唔到, 但有点似湿炒, 有镬气, 牛肉够淋, 入味!!真系一家人抢食!!!3罐汽水,
大家一脸失望,于是我提议去九龙城食泰国野, 因为那里是一个食泰国野不错的地方!!! 一去到唔算多人, 刚刚7点, 拎左飞,要响出面等!!等左不用10分钟就可以入去了!!张相中最入的一间铺是泰国野,旁边是一间打边炉的铺头 不用睇MENU, 又是叫常叫的菜式!!
两张重要的相, 最好味的东西影不到...坏机
泰式凤爪 , 好多生菜洋葱配料, 凤爪份量算多, 好辣,食完条脷好痛,不过好刺激!! 一上枱热辣辣, 不算大旧!!但香口! 好脆, 好重蒜蓉味, 配咖哩一流!! 咖哩味道一流,不辣, 但鸡肉太少, 汁可捞饭!!!! 鸡、牛、猪, 各两串, 只有鸡好食, 而且汁不够香,又不辣, 牛肉好硬!! 辣汁够辣, 惹味, 猪颈肉肥瘦均衡, 香口! 虾酱不重,但配肉松饭, 食多两碗不觉厌!! 全晚最好味的一道菜, 估佢唔到, 但有点似湿炒, 有镬气, 牛肉够淋, 入味!!真系一家人抢食!!!
3罐汽水, 埋单约500元,不用加一,俾TIPS!!!食完不够1.5HR, 因为后加两个𩠌,如果一次过叫,又赶时间, 应该1个钟食完