2016-06-04 5956 浏览
其实平时同朋友讲起食鸡煲,至尊一定会系我地top 3 choices 之一。因为平,靓,正。有中学开始,可能一班朋友都系港岛返学,东区会去的鸡煲只有至尊。记忆中几年前价钱同而加一样都系任食任饮$1XX,仲要免加一!对于学生哥或者想平平地食好野的大家来讲简直超值。我去过旺角同铜锣湾的分店,味道一样正。呢日平日七点半来到,幸运地还有位置。一来到紧系食下d小菜,呢度有碗仔翅/猪红/青瓜同鸡脚等。个人尤其中意青瓜。鸡煲未上到来已经清左几碟。先不讲个鸡煲本身够入味,一上到来已经可以让人食到停唔到口。建议唔食得辣的朋友食小辣,个鸡煲辣辣地得来又香。之后上左d肥牛,丸,猪颈肉,鸡,鱼,冻豆腐同花胶!无睇错系花胶!肥牛固然靓,加埋花胶加持,成件事好抵食。听闻老板以前是做食材的,所以来货一定平过人仲要靓过人!住港岛的朋友可以一试

题外话/补充资料: 星期五六日book定会好d :)
2016-05-25
  • 鸡煲