2018-02-17
今日饮完野去左新泰食泰国菜。我地成九点九先上到去。原来佢地今日都早收𠺢,十点半左右last order. 讲真,都唔系早好多。去咗马拉盏炒通菜,店员好友善咁样提议我哋叫第二样,因为好多外籍人士都唔钟意马拉盏呢只口味。最终我照叫,朋友都好钟意食。桶虾,冇谂过系以呢个卖相出现。外层炸得好脆亦都唔油腻。配埋泰式甜辣汁非常之好味!冬阴公海鲜炒饭,并唔系度度都有得食嘅。炒饭唔油腻而且有少少辣辣地,但系辣度适中,你唔会令到呢个炒饭太过难食!鸭肉生菜包,比起平时嘅猪肉多咗咬口。生菜包入边好有柠檬味,有香茅、有芫荽,适量嘅生菜足够包晒所有嘅鸭肉,而且每片生菜都好新鲜。烧烤鱿鱼,本身嘅烧汁已经好好味,点埋呢个泰式嘅酸辣汁仲更加好味。我哋再叫咗一jar啤酒。由于之前响啲酒吧已经饮咗好多,所以要饮埋啤酒先至走就搞到啲店员要等好耐先可以收工啦!
马拉盏通菜
桶虾