2010-02-18
黎龙景轩食饭不下5次, 午市会黎, 晚市都有黎年三十同老公黎饮茶, 因为佢既点心真系好好味!佢既茶壶系一路用火暖住架! 由头食到落尾, d茶都仲系好热架! 我就好钟意佢呢样野~~我地急不及待叫左 :蟹肉小笼包 - 个皮略嫌厚左d, 但入面好多蟹肉!! 同埋入面既汤汁好好饮好鲜甜!!同出面既完全两回事龙太子蒸饺 - 用新鲜龙虾肉同带子做涵, 啖啖肉, 好弹牙!鲍鱼鸡粒酥 - 呢个梗系必食啦~~ 鲍鱼好淋~ 面头有浓浓鲍鱼酱汁~ 另外,下面既鸡肉亦吸哂d鲍鱼汁~ 加上超松化既饼底! 真系想大叫好好味叉烧菠萝包 - 本身对呢样无乜兴趣 (系侍应介绍既), 但一食落口, 真系好正, 同出面酒楼真系无得比!! 面头好脆好脆!! 入面好足料, 有好多叉烧, d叉烧同酱料又好惹味!! 真系好好食焗蟹盖 - 呢样我都好钟意食! 佢既外层炸到脆卜卜, 入面系满满既新鲜蟹肉! 每次食完都想lam埋个壳~ 哈哈哈佢既点心全部真材实料, 贵dd都觉得值真系好食架! 大家不妨试下呢!而且book window seat既话系好正架! 哈哈
年三十同老公黎饮茶, 因为佢既点心真系好好味!
我地急不及待叫左 :
佢既点心全部真材实料, 贵dd都觉得值
真系好食架! 大家不妨试下呢!
而且book window seat既话系好正架! 哈哈