2019-07-10 1182 浏览
同旧同事一年一聚,其中一个推介话呢一间好食,就即管试试。去到差啲揾唔到个门口,原来转入赫德道先至揾到,去食嘅朋友就要注意啦!上到去系好旧式嘅茶楼feel,已经坐满晒人,我谂质素应该唔差挂⋯我哋叫咗小笼包,三丝伴粉皮,片皮鸭,赛螃蟹,松鼠鱼同高力豆沙。小笼包皮薄多汁,传统老店应该冇得输。一向都钟意食片皮鸭,呢度有得叫就梗系唔会放过,鸭肉唔会太肥,加埋啲葱放上热辣辣嘅饼皮上面,味道OK,但个卖相就唔系咁靓⋯另外叫咗个赛螃蟹, 有好多蟹黄喺上边,同刚刚炒起嘅蛋白捞匀加少少醋,送饭一流。三丝伴粉皮同松鼠鱼就争啲, 三丝伴粉皮味道好普通,另外个松鼠鱼整出黎竟然系干嘅⋯呢个真系大失所望。好彩最后叫返我至爱嘅甜品高力豆沙挽回少少分数,但总体来讲食物唔算特别出色,而且旧式茶楼环境好嘈,餐具亦唔见得太干净,下次可能会揾第二间餐厅试~

2019-03-02