2015-12-29
做紧promotion年糕放题$99,哗,任食唔使一百蚊,咁抵,又黎试下先。预先book左食六点,黎到已劲多人等紧开始,未够钟唔比入场。大概等到六点三左右,开始陆陆续续放人入场,间开左一边场做年糕放题,位置几大下。枱上餐具已预先放好食物各种食材,有菇,丸,蔬菜等。各种年糕,不同形状,亦有近期大热嘅紫薯年糕同芝心年糕。炸物类,有炸饺子,鱿鱼圈等。饭团,粟米,紫菜同芝士,芝士呀!鱼糕汤及酱料鱼糕清汤煮熟,软腍腍的,加了韩式辣酱更美味。炉边蛋,自己添加芝士。食材会加入清汤打边炉,如果喜欢浓味,可加入酱料,个人几喜欢牛骨汁。韩国公仔面~弹牙!吸满汤汁好正呀~公仔面吸干汤汁后就可炒饭,炒年糕亦得我地都炒得有纹有路㗎。虽然食材唔算多款,但味道唔错又新奇,年糕食到饱真系第一次。咁嘅价钱,有得食有得玩,仲有人service你,连碗都唔使洗,抵呀!
大概等到六点三左右,开始陆陆续续放人入场,间开左一边场做年糕放题,位置几大下。 枱上餐具 已预先放好食物 各种食材,有菇,丸,蔬菜等。 各种年糕,不同形状,亦有近期大热嘅紫薯年糕同芝心年糕。 炸物类,有炸饺子,鱿鱼圈等。 饭团,粟米,紫菜同芝士,芝士呀! 鱼糕汤及酱料 鱼糕清汤煮熟,软腍腍的,加了韩式辣酱更美味。 炉边蛋,自己添加芝士。 食材会加入清汤打边炉,如果喜欢浓味,可加入酱料,个人几喜欢牛骨汁。 韩国公仔面~ 弹牙!吸满汤汁好正呀~ 公仔面吸干汤汁后就可炒饭,炒年糕亦得我地都炒得有纹有路㗎。