GHETTO CAFE📍旺角黑布街13号地舖倾盘大雨嘅星期日,我同另一位7月生日嘅好朋友约咗去一间人气打卡burger餐厅食下午茶。餐厅嘅女食客比较多,好多人都有刻意打扮得型格一啲嚟食嘢,全场嘅人个个都好积极打卡,好有气氛。不过由于我唔太好影人像,所以餐齐影完食物相就同朋友开吃,最后一张呃like相都无影到,哈哈!我钟意呢度嘅hip hop气氛,除咗有好抢眼嘅neon lights同graffiti外,全间餐厅嘅装修亦好有美式快餐店嘅感觉。主色用咗橙色,加上笑哈哈logo,非常鲜明易认。最正嘅系店内播放住好upbeat嘅音乐,轻快嘅节奏令人更享受喺就度用餐。 💰$90 (+$18 可转套餐)滋味粒粒巨虾堡 🍔唔食牛嘅我嚟到呢度觉得好开心,因为除咗牛肉,餐厅仲有提供鱼肉、猪肉同虾肉嘅选择。我拣咗呢款滋味粒粒巨虾堡,里面夹住蕃茄、生菜同沙律酱,主角炸虾汉堡真系名副其实由一粒粒巨大虾肉堆砌而成,口感非常爽口弹牙,好好食!松软嘅面包好香牛油味,索尽沙律酱但唔油腻,好味! 💰$110 (+$18 可转套餐)贫民窟大魔王汉堡 🍔朋友拣咗呢个劲巨型嘅贫民窟大魔王汉堡,里面嘅馅多到吓死人!包夹住一大块
GHETTO CAFE
📍旺角黑布街13号地舖

[价钱 Price]
💰$90 (+$18 可转套餐)
滋味粒粒巨虾堡 🍔

[价钱 Price]
💰$110 (+$18 可转套餐)
贫民窟大魔王汉堡 🍔
朋友拣咗呢个劲巨型嘅贫民窟大魔王汉堡,里面嘅馅多到吓死人!包夹住一大块薯饼、芝士、炒洋葱、炳肉同两层厚厚嘅牛肉汉堡,要一啖食到晒全部馅真系好有难度!洋葱焦化后变得好香,同半溶嘅芝士好夹,牛肉汉堡虽然厚同有少少筋但唔靭,夹住烟肉嘅油脂,每啖食到嘅都系邪恶嘅美味!

个人认为呢个汉堡实在太大,而且非常足料,如果唔系有返咁上下大嘅胃,建议单点一个汉堡就算啦,好似我哋咁转左套餐之后,基本上饱到食唔到薯条,好彩有得打包咋,大家记住量力而为,唔好浪费食物呀!

[价钱 Price]
💰$40 (+$18 套餐免费加配)
粗薯条 🍟
粗薯条炸得刚刚好,唔会太粉或太干,虽然洒满幼盐但唔会好咸,点偏甜嘅茄汁就最authentic啦!

[价钱 Price]
💰$48 (+$18 套餐再+$10 加配)
芝士墨西哥粟米片 🫕
我自己就偏好食nachos嘅,呢度嘅nachos 本来已经有些少调味,就咁食已经好香口,但我觉得点埋个cream cheese酱会仲好食,所以不知不觉就食晒成兜酱!

[价钱 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
芒果Smoothie 🥭🥤
朋友本来想试下香蕉朱古力Smoothie,但今日餐厅无晒朱古力系列嘅Smoothie,所以佢拣咗芒果Smoothie。芒果味比较甜,捞埋啲cream嚟食,夏天饮一流!

[价钱 Price]
💰$48 (跟餐-$10)
士多啤梨Smoothie 🍓🥤
我就叫咗士多啤梨Smoothie,虽然味道比较甜,但typical嘅美式Smoothie一向就系偏甜,所以都系正常嘅!反正佢就系好适合打卡,钟意嘅可以一试!
  • 贫民窟大魔王汉堡
  • 滋味粒粒巨虾堡