2023-04-12
年轻人相聚的人气小酒馆|Helen’s好耐冇真真正正落酒吧饮酒🍻突然同朋友们即兴想去chill吓,但又唔想去啲太嘈嘅酒吧,就拣咗尖沙咀厚福街H8嘅一间小酒馆👍🏻 Helen’s 系一间人气高企嘅小酒馆,餐厅提供适合女士们打卡嘅靓靓cocktail🍹同多款小食。另外,小酒馆装潢设计独特,有世外桃源感,十分IG-able 📷我哋今次去都不禁打卡🤭喺小酒馆见到基本都系三五成群嘅俊男美女,好啱年轻人喺小酒馆交流,分分钟会识到新朋友☺️小酒馆嘅音乐都系经典西方音乐,such a good vibe‼️店员都friendly,同食客打成一片😉值得一提系Helen’s 喺4月有个promotion,同春天有酒约,9点前指定啤酒买一送一🍻包括Corona同Budweiser‼️平均一支都系$25咋,好抵饮,啱晒一班年轻人去大饮特饮🖐🏼优惠到4月27号咋(星期五、六除外),大家把握机会去啦👍🏻另外,for酒量唔错嘅朋友,我推荐挑战whisky coke tower,好抵饮,$280就有3L,可以慢慢一边饮、一边玩🍻晚市正价餐牌🍽人均:$150-$200🕰时间:20:30 (⭕️walk in)餐厅营业时间:18
晚市正价餐牌
🍽人均:$150-$200
🕰时间:20:30 (⭕️walk in)
餐厅营业时间:18:00-02:00
🍹My Orchard 百里香 $80
💕特别推荐百里香俾女士,佢百香果味极重,Vodka base 相对酒精浓度较低,好易入口🥰
🍹Yesterday 昨天 $80
Yesterday系三种酒混合而成,系whisky base,所以相比以下,百里香更容易入口👍🏻Yeaterday系打卡一流嘅cocktail,因为店员拎出嚟之后就会喺大家面前倒,然后杯饮品会出烟,真系「往事如烟」😌
🧀Deep-Fried Cheese 一口炸芝士 $80
一口芝士共6块,特别之处在于餐厅提供芒果酱汁,中和芝士的油腻感,十分清新😋
🥨Deep-Fried Squid 唐扬鱿鱼圈 $80
鱿鱼圈唔会太多炸粉,块块都有鱿鱼肉,都算足料👍🏻
🍟Fish & Chips 炸鱼薯条 $80
炸鱼大大块,面头铺满黑椒,够哂惹味😋粗薯条都好食!
Bible rating: 9/10
📍地址:Helen’s (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8号H8 3楼